Tabara de Istorie Comuna

Tabara de Istorie Comuna- 01-04.12.2011, Constanta
 

Asociatia Culturala Grand Show din Constanta si partenerii sai, Centrul pentru tineret si activitati educationale din Silistra si Palatul Copiilor Constanta a organizat in perioada 01-04.12.2011 TABARA DE ISTORIE COMUNA din cadrul proiectului "Tineretul Roman si Bulgar coopereaza prin Arta si Traditii” finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania- Bulgaria 2007- 2013,proiect care se adreseaza tinerilor si Organizatiilor de tineret reprezentative din zona trans-frontaliera Constanta – Silistra.

In acest sens proiectul isi propune sa contribuie la obiectivul general , acela de a construi o cooperare durabila intre comunitatile Constanta- Silistra, prin constientizarea tinerilor asupra trasaturilor culturale si istorice comune ale zonei.
Aceasta activitate si-a propus sa arate tinerilor din zona transfrontaliera Constanta- Silistra obiective istorice care evidentiaza legaturi stravechi intre cele doua comunitati.
Tabara de Istorie Comuna a fost organizata pe durata a 4 zile in Constanta, in cadrul careia tinerii au vizitat obiective istorice din Constanta, prin observarea istoriei comune din cele doua regiuni transfrontaliere. Au fost organizate intalniri unde s-au prezentat trasee turistice istorice din zona, dar si intalniri cu minoritati (prin acestea s-a urmarit evidentierea schimbarilor din mentalitatile locale, influentele istorice ale zonei, dar si importanta patrimoniului care ar trebui conservat prin cele doua comunitati de tineri)
Prin aceste activitati, tinerii au identificat caracteristicile culturale comune ale zonei transfrontaliere care le vor permite sa construiasca relatii durabile, pentru o mai buna intelegere a individualitatii, mentalitatii celorlalti.

 
Toate aceste activitati au in vedere consolidarea coerentei sociale si culturale in Constanta- Silistra, prin schimburi de tineri si legaturi intre acestia.