Tabara de Arte Vizuale

Tabara de Arte Vizuale- 03-06.11.2011- Palatul Copiilor, Constanta
 
Palatul Copiilor Constanta si partenerii sai, Centrul pentru tineret si activitati educationale din Silistra si Asociatia Culturala Grand Show din Constanta a organizat in perioada 03- 06.11.2011 Tabara de Arte Vizuale din cadrul proiectului "Tineretul Roman si Bulgar coopereaza prin Arta si Traditii” finantat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania- Bulgaria 2007- 2013,proiect care se adreseaza tinerilor si Organizatiilor de tineret reprezentative din zona trans-frontaliera Constanta – Silistra. 
 
In acest sens proiectul isi propune sa contribuie la obiectivul general , acela de a construi o cooperare durabila intre comunitatile Constanta- Silistra, prin constientizarea tinerilor asupra trasaturilor culturale si sociale ale zonei.
Aceasta activitate si-a propus sa stimuleze tinerii din zona transfrontaliera Constanta- Silistra sa invete si sa experimenteze traditii romanesti si bulgaresti din aceasta zona.
Tabara de Arte Vizuale a fost organizata pe durata a 4 zile in Constanta, in cadrul careia tinerii au invatat prin experienta personala valorile si tehnicile simbolurilor traditionale don modelaj, olarit, pictura,etc.
 
Prin aceste activitati, tinerii au identificat caracteristicile culturale comune ale zonei transfrontaliere care le vor permite sa construiasca relatii durabile, pentru o mai buna intelegere a individualitatii, mentalitatii celorlalti.