Dezbatere tematica Romania - Sfaturi eco-consevarea frumusetii naturale si culturale pentru obiectivele turistice pe care le vizitam.

Dezbatere tematica - “Sfaturi eco-Conservarea frumusetii naturale si culturale pentru obiectivele turistice pe care le vizitam” 09.09.2011 - 11.09.2011 Constanta, Hotel Ferdinand Sala de Conferinte.

 

Asociatia Culturala Grand Show si partenerii sai CENTRUL PENTRU TINERET SI ACTIVITATI EDUCATIVE SILISTRA si PALATUL COPIILOR CONSTANČšA va invita in perioada 09.09.2001 - 11.09.2011 la dezbaterea tematica cu subiectul “Sfaturi eco-Conservarea frumusetii naturale si culturale pentru obiectivele turistice pe care le vizitam” in Constanta, la Hotelul Ferdinand.

 

TEME DEZBATUTE:

  • Turismul Patrimoniului Cultural - definitie, scurt istoric, durabilitate;
  • Obiective turistice inscrise in Patrimoniul Cultural Mondial atat din Romania cat si din Bulgaria;
  • Beneficiile ce pot rezulta din exploatarea turistica a siturilor istorice;
  • Legaturile potentiale intre ariile protejate si turism;
  • Ce este turismul durabil?
  • Ce se intelege prin ecoturism?

 

Aceasta dezbatere este orientata asupra unei teme de mare actualitate- ecologia.

Scopul este sa stimuleze o mai buna comunicare intre tinerii din Romania si Bulgaria despre interese si pareri comune pentru o mai buna valorificare a viitoarelor oportunitati.

De asemenea, aceasta activitate vine sa stimuleze tinerii din zona tranasfrontaliera Constanta-Silistra sa invete si sa inteleaga relatiile transfrontaliere in contextul integrarii europene.